6 نکته برای برقراری ارتباط با دیگران
درباره این دوره
خلاصه: ارتباطات موضوعی است که تسلط بر آن دشوار است. چگونه ارتباط موثری برقرار کنیم تا بتوانیم با دیگران رابطه خوبی داشته باشیم، چه در محل کار و چه در خانه؟
برقراری ارتباط با دیگران: نکات و ترفندهای موثر
در این جا ۶ نکته برای برقراری ارتباط موثر با دیگران، چه در محل کار و چه در خانه آورده شده است:
1- واقعا گوش کن
بسیاری از ما بیش تر صحبت می کنیم تا گوش دادن. چه چیزی باعث می شود که ما بیش تر از آنچه که طرف مقابل به ما می گوید بیش تر نگران آنچه قرار است بگوییم باشیم؟ وقت بگذارید و واقعاً به آنچه مردم می گویند، با کلمات، لحن و زبان بدنشان گوش دهید. اگر آنها بدانند که شما واقعاً به آنها گوش می دهید، بازتر خواهند بود و در بیان افکار و احساسات واقعی خود به شما اعتماد خواهند کرد. درباره آنچه می گویند سوال بپرسید تا آنها را تشویق کنید که بیش تر صحبت کنند. هرچه بیش تر گوش کنید، آنها بیش تر باز خواهند شد، هرچه بیشتر گوش کنید، آنها بیشتر باز خواهند شد… و این چرخه ادامه دارد.
2- با شخص دیگر کنار بیایید
مردم به دوستانی نیاز ندارند که آنها را کتک بزنند. آنها به دوستانی نیاز دارند که به آنها کمک کنند. دوست بودن یعنی همراهی با طرف مقابل حتی اگر با او موافق نباشی. در حین حل مشکل وجود دارد و حمایت نشان می دهد. سعی نکنید مسائل آنها را حل یا قضاوت کنید. فقط آنجا باشید و به آنها بگویید که به آنها اهمیت می دهید و از آنها حمایت می کنید.
3- توصیه های ناخواسته ندهید
آیا شما یکی از آن دوستانی را دارید که دوست دارند که شما را راهنمایی کنند حتی زمانی که شما به هیچ گونه راهنمایی نیازی ندارید؟ بیش تر توصیه های ناخواسته فقط همین است؛ ناخواسته. صبر کنید تا دوستتان از شما راهنمایی بخواهد و سپس به وی راهنمایی و مشاوره بدهید. اگر از شما نصیحت نمی خواهند، هیچ گونه اقدامی نکنید. توصیه های ناخواسته باعث می شود به نظر بیایید که همه چیز را می دانید و این باعث ایجاد یک دوستی خوب یا ارتباط خوب نمی شود. گاهی اوقات فرد فقط از شما می خواهد که به جای آن، در حالی که در حال تلاش برای رفع مشکل هستید، گوش کنید. یک سوال خوب برای پرسیدن این است که فرد بپرسد که آیا می خواهید که من گوش دهم یا به حل مشکل کمک کنم؟ این به شما پاسخ می دهد که آیا آن ها از شما در مورد این موضوع مشاوره می خواهند یا نه. اگر آنها می گویند فقط گوش کن، پس این کار را بکن. دهانت را ببند و فقط گوش کن این بهترین راه برای مفید بودن در آن زمان است. اگر به نیازهای آن ها احترام می گذارید، ممکن است روزی برسد که واقعاً از شما مشاوره بخواهند.
4- لحن و زبان بدن خود را بررسی کنید
زبان بدن گویاتر از کلمات واقعی است که می گویید. بنابراین، هنگام صحبت کردن، مراقب لحن و زبان بدن خود باشید. لحن شما تند است؟ آیا وقتی شخص دیگری در حال صحبت کردن است، چهره شما انزجار شما را از بین می برد؟ آیا لبخند می زنید و به فردی که در حال صحبت است اطمینان می دهید؟ زبان بدن شما بیش تر از کلمات واقعی شما در مورد احساسات و افکار شما صحبت می کند، بنابراین دفعه بعد که با کسی صحبت می کنید این را در نظر داشته باشید. زبان بدن خود را بررسی کنید تا مطمئن شوید که با کلمات شما سازگار است.
5- واقعی باشید
بهترین راه برای برقراری ارتباط باز بودن و صادق بودن است. اگر ناامید هستید، بگویید من ناامید هستم. این که بتوانید احساسات خود را برچسب گذاری کنید و از طریق آنها کار کنید می تواند در برقراری ارتباط با دیگران به شما کمک کند. اگر نمی خواهید در مورد موضوعی صحبت کنید، بگویید «نمی خواهم در مورد آن صحبت کنم» تا به طرف مقابلتان بفهمانید که کجا ایستاده اید. توانایی بیان افکار و احساسات خود می تواند گام بزرگی در برقراری ارتباط خوب با دیگران باشد. بچه های کوچک در این کار عالی هستند، زیرا آنها تمام نکات ظریف اجتماعی را یاد نگرفته اند که چگونه احساسات خود را پنهان کنند و در ارتباطات خود فریبنده باشند. همه ما می توانیم از سفر به دوران کودکی استفاده کنیم تا بفهمیم چگونه صادقانه تر ارتباط برقرار کنیم.
6- در مورد شما نیست (منظور این است که دو طرفه می باشد)
من از گفتن آن متنفرم، اما ارتباط تنها به شما مربوط نیست. همان طور که می دانیم ارتباط یک خیابان دو طرفه است و ما باید به خاطر داشته باشیم که افکار و احساسات طرف مقابل به اندازه افکار ما مهم هستند. من می دانم که درک آن سخت است، اما ما باید این داد و ستد را در هنگام برقراری ارتباط با دیگران داشته باشیم. برای داشتن یک ارتباط واقعاً خوب، باید صادقانه در هر دو طرف حرکت کنید و درک خوبی از آن چه گفته می شود وجود داشته باشد. پرسیدن سؤالات روشن کننده و اجازه دادن به طرف مقابل که بداند در حال گوش دادن هستید، راه های عالی برای تقویت ارتباط هستند.
این نکات را امتحان کنید تا ببینید آیا ارتباط شما با همکاران و خانواده تان را تقویت می کند یا خیر. ممکن است از اینکه برقراری ارتباط با دیگران واقعاً چقدر ساده است شگفت زده شوید.